Pytanie:
Czy programy działają w systemie MacOS, gdy użytkownik zmienia konto?
Riccardo
2020-02-23 00:46:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zastanawiam się, czy programy działają nadal, gdy użytkownicy zmieniają konto, niestety konto jest zablokowane i loguje się inne konto użytkownika. Na przykład użytkownik Mike uruchamia Zdjęcia (które zaczną wybierać zdjęcia), następnie blokuje konto, a użytkownik Sue loguje się na inne konto;czy instancja Zdjęcia będzie działała na koncie Mike'a w tle?

Dwa odpowiedzi:
Graham Miln
2020-02-23 01:25:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tak, aplikacje będą nadal działać w tle.Dzieje się tak w przypadku szybkiego przełączania użytkowników i podczas blokowania, a następnie logowania.

Monitorowanie

Możesz zobaczyć uruchomione aplikacje innych użytkowników poprzez aplikację Monitor aktywności:

  • Aplikacje> Narzędzia> Monitor aktywności.app

Aby zobaczyć aplikacje innych użytkowników, wybierz element menu:

  • Monitor aktywności.app> Widok (menu)> Inne procesy użytkownika
WGroleau
2020-02-23 01:34:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Chociaż wszystkie będą nadal działać, may nie będą robić tego samego.Na przykład, jeśli iTunes odtwarza utwór, wstrzyma się, gdy zmienisz użytkowników.Nie próbowałem tego z nową aplikacją „Muzyka”.

Wszystkie aplikacje można zaprogramować tak, aby wiedziały, czy mają widoczne okno, dzięki czemu mogą podejmować działania i wykonywać więcej pracy w tle lub mniej w tle.

W końcu, jako wielozadaniowy system operacyjny dla wielu użytkowników, wiele procesów może pozostać uruchomionych po przełączeniu użytkownika na wbudowany ekran.



To pytanie i odpowiedź zostało automatycznie przetłumaczone z języka angielskiego.Oryginalna treść jest dostępna na stackexchange, za co dziękujemy za licencję cc by-sa 4.0, w ramach której jest rozpowszechniana.
Loading...